Hanka Paldum nakon presude: Da je pravna država sigurno bih dobila stotine hiljada maraka

Meni je drago da se to konačno ozvaničilo. Nisam ni sumnjala da će istina i pravda pobijediti – kaže Hanka Paldum na početku razgovora za Faktor nakon jučerašnje presude Kantonalnog suda u Sarajevu, koji je donio odluku da su Dušan Tomić i Goran Golub dužni Hanki Paldum isplatiti 4.000 KM za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda.

Hanka Paldum dobila presudu za klevetu, napokon sa svog imena skinula stigmu i ljagu

Podsjetimo, Goran Golub je tvrdio da ga je Paldum 1993. godine maltretirala u zatvoru “Silos” na Igmanu.

– Čovjek kada je ispravan ničega se ne treba bojati. Svako dobije kako zasluži. Osjećala sam se tužno i ne mogu shvatiti da neko može takve gadosti i laži izmišljati. Ne znam šta im to treba. Kakva je to satisfakcija i hrana da ljudima unose nemir u živote. Kada je nešto istina, gledam da to kažem na lijep način, a ne javno izaći sa gomilom laži. I to raditi konstantno. To traje od same agresije na BiH. Mislim da sam stavila metu na čelo onog trena kada sam izašla sa patriotama pred Skupštinu. Sigurno da se mnogima nije svidjelo i kada sam snimila pjesmu čiji stihovi idu: “Musliman, Srbin i Hrvat sve je to narod moj”. Na taj način sam pokazala da je Bosna i Hercegovina multinacionalna, multietnička i multikulturna zemlja i da niko nema pravo da je svojata i kaže ona je samo moja. Bosna i Hercegovina je zemlja svih nas. Ko god dođe osjeća se kao kod kuće. Mi smo takav narod – kaže Paldum.

Dodaje da je smiješna naknada od 4.000 KM za pretrpljenu duševnu bol i povredu časti i ugleda.

– Da je pravna država, sigurno bih dobila stotine hiljada konvertibilnih maraka. I to mi ne bi bila satisfakcija, kroz šta sam sve prošla i koliko sam u krajnjoj liniji materijalno izgubila. Posebna priča su gadosti na društvenim mrežama. Sve je mnogo lakše uz rodbinu i prijatelje. Željela bih da se zahvalim svom advokatu Josipu Muselimoviću, koji za sve ove godine nije uzeo nijedne marke što me je branio, advokaticama Vasviji Vidović i Mirni Delalić te dragoj kolegici Ljubici Berak – kaže Hanka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79