Haos na društvenim mrežama nakon nove izjave Fadila Novalića: Prva pametna, tražili ste, gledajte

Fadil Novalić, federalni premijer, boravio je jučer u posjeti Zeničko-dobojskom kantonu te je posjetio Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je dao izjavu koja je, u najmanju ruku, izazvala haos na društvenim mrežama.

Novalić je, naime, odgovarajući na novinarska pitanja kazao da FBiH nije “željela potrčati” u nabavci vakcina protiv koronavirusa.

– Druga stvar, mi, u tom globalnom svijetu, na određeni način, nismo, da tako kažem, „potrčali“ prvi. I bili neki, „pokusni kunići“. Neke su države to prihvatile . Mađarska, Srbija, Izrael… – naveo je Novalić.

Tu nije bio kraj pa je dodao kako su u toj “svjetskoj igri vakcina“ najbolje prošli oni koji ih proizvode. “Pa tek, onda, oni koji su moćni. Pa tek, onda, oni koji su zemlje „trećeg svijeta“.

Izjava da nismo “željela potrčati” u nabavci vakcina izazvala je haos na društvenim mrežama.

– „Svaka čast, „ćojk“ ima rješenje za sve samo masku nezna stavit“, „Tražili ste, gledajte“, „Ovaj Fadil nije svjestan svoje nesvijesti“, „Eeeee, tugo“, „Prva pametna“ – samo su neki od mnogobrojnih komentara.

Inače, ovo nije prvi gaf federalnog premijera. Javnost ga je kritikovala zbog mnogih izjava poput ”mnogo je važnije šta jedeš nego čime jedeš” uz šaljivu konstataciju da nije zdravo jesti zlatnim kašikama. Kao i da “poslije sutra, dolazi prekosutra”. Također, jednom je konstatovao kako smo “mnogo uložili u puteve, ali to se ne vidi na pravi način”, prenosi avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79