Haos na Kosovu: Srbin upucan, doktori mu se bore za život

Na više lokacija na Kosovu u toku je akcija kosovske policije. U Kosovskoj Mitrovici se čuju sirene za opasnost te odjekuju šok-bombe.

Kako javlja Kosovo Online, kosovska policija došla je iz Južne Mitrovice i upala u jednu od gradskih apoteka, u kojoj provjeravaju carinske papire o nabavci lijekova. Kako navode očevici, upali su i u nekoliko trgovina. Policija je objavila radi o akciji sprečavanja krijumčarenja robe.

Na ulice je odmah izašao velik broj Srba nezadovoljnih policijskom akcijom, a kosovska policija ih rastjeruje suzavcem i šok bombama. Portal Kosovo Online objavio je da je u sukobima policije i Srba ustrijeljen jedan Srbin, koji je u teškom stanju.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama do kojih je došao srpski Kurir, on je pogođen u leđa a metak mu je izašao na grudi, i hitno je prebačen u bolnicu.

Kako javlja Kosovo Online, u mjestu Zvečanu na sjeveru Kosova ustrijeljen je jedan Srbin te je u teškom stanju. Još jedan građanin je ozlijeđen, ali lakše.

“Ozljeda je nanijeta vatrenim oružjm, ustreljen je u predelu grudnog koša. Ozlijeđena mu je lopatica i rebro, spremamo se za opecaciju kako bi mu izvadili metak. On se nalazi na intenzivnoj njezi i u teškom je stanju”, rekao je za Kosovo Online kirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Kosovo Online navodi da je ustrijeljen s leđa.

Isti portal navodi da su se pripadnici kosovske počeli povlačiti iz Zvečana te objavio snimku čahura za koje tvrde da su od bojevog streljiva.

Državna televizija RTS navodi da su pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal zatvorili više trgovina u sjevernom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mjestima.

“Upadaju u skladišta, trgovine, apoteke ne rade, izvode akciju na svoju ruku i bez konzultacija i pripreme sa policijom u severnom delu Mitrovice”, navodi RTS pozivajući se na svjedočenja i tvrdnje očevidaca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79