Haos na plaži na hrvatskoj obali: Gradonačelnik kaže da more cvjeta, a kupači plivaju u fekalijama

Kupači u Klenovici požalili su se na probavne tegobe nakon kupanja na lokalnoj plaži. Kažu da se “kupaju u fekalijama”, a gradonačelnik Novog Vinodolskog kaže kako je se radi o cvjetanju mora i algama.

“Razboljela se cijela plaža, a probavne smetnje, proljev i povraćanje te visoka temperatura normalna su pojava u većine djece. Ovako nešto može izazvati puno veću štetu te da bismo to izbjegli, nakon dvanaest godina posjećivanja iste plaže, primorani smo naći drugu s čistim morem”, kaže čiteteljica Novog lista koja se požalila na problem.

Gospođa kaže i da “svi plivaju u fekalijama” te da je o svemu obaviješten i gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković, koji je došao u obilazak, no, kaže, na upozorenje uopće nije reagirao.

Cvitković je pak odgovorio Novom listu i rekao kako je primio pritužbe stanovnika o prljavštini u moru, kao i to da je vidio snimljene fotografije mrlja u moru.

“Potrebno je navedene mrlje analizirati i vidjeti radi li se o kanalizaciji ili kakvom drugom onečišćenju. Stanovnicima sam rekao da jave kada se pojavi mrlja kako bismo mogli reagirati. Također, objasnio sam im da na plaži na kojoj se kupaju nema nikakvog ispusta kanalizacije. Imamo ispust dijela kanalizacije na koji je priključen kamp i nalazi se 300 metara od obale. Riječ je o legalnom ispustu koji funkcionira već godinama. Pokušavao sam im objasniti i da je more iznadprosječno toplo i uredno se događa cvjetanje mora, a onečišćenja smo hvatali i na obali Novog Vinodolskog te je ustanovljeno da je riječ o algama”, rekao je.

Ostatak teksta pronađite ovdje.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79