Haos u kafani: Gosti se tukli, opasan momak pucao iz gasnog pištolja, pa psovali policajcima

Haos u kafani: Gosti se tukli, opasan momak pucao iz gasnog pištolja, pa psovali policajcima


Pripadnici Policijske stanice Novi Grad kod Prijedora lišili su slobode tri osobe sa područja ove općine zbog narušavanja javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu, saopćeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Sve se odigralo u ugostiteljskom objektu u Novom Gradu 14. januara u 3.20 sati.

Utvrđeno je da su R. M. i D. D. fizičkim napadom na M. D. počinili prekršaj tučnjava i fizički napad, te da su R. M. i B. R. počinili prekršaj neovlaštena upotreba oružja ispalivši više hitaca iz gasnog pištolja kada su vozilom napuštali mjesto događaja.

Prilikom zaustavljanja vozila kojim je upravljao B. R. i lišenjem slobode te tri osobe, R. M. i D. D. počinili su prekršaj ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih osoba u vršenju javnih funkcija tako što su pružali aktivni i pasivni otpor i psovali policajcima.

Od R. M. je oduzet gasni pištolj, a nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičenih bit će podnesen zahtjev nadležnom sudu za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz zakona o javnom redu i miru.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija