Hapšenja zbog prometa opojnih droga: Ovo su detalje akcije “Nokaut” koju provodi SIPA

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, danas 15.06.2021. godine realizuju operativnu akciju kodnog naziva „Nokaut“ u okviru koje je sedam osoba uhapšeno zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

U toku su pretresi osoba, objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičena osoba na sedam lokacija na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Velika akcija SIPA-e u Hercegovini: Otkrivena plantaža marihuane, uhapšeno sedam osoba

U dosadašnjem toku akcije pronađena je plantaža sa ukupno 372 stabljike koje svojim izgledom asociraju na biljke indijske konoplje „Cannabis sativa“, preko dva kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, određena količina materije koja svojim izgledom asocira na sintetičke opojne droge, precizna vaga, veći broj mobilnih i tzv. kriptovanih telefona, oko 5.000 Eura u različitim apoenima i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade biti predate u nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, pod čijim nadzorom su i realizovane navedene aktivnosti.

Akcija se realizuje po naredbi Opštinskog suda u Mostaru i u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, te uz pružanje pomoći policijskih službenika Granične policije Bosne i Hercegovine i ministarstava unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79