Hapšenje na Novom Beogradu: Dedo koji je optužen za zlostavljanje unuke zadržan u pritvoru

Policija u Novom Beogradu je djelovala po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, donoseći rješenje o zadržavanju P.P. (69), koji se sumnjiči za nedozvoljene spolne radnje nad svojom maloljetnom unukom.

Prema saopćenju Trećeg osnovnog tužilaštva, sumnja se da je osumnjičeni, kada ga je posjetila njegova maloljetna unuka, zatražio od nje da ga dodirne po spolnom organu. Nakon ovog traumatičnog događaja, maloljetna djevojčica je preplašena pobjegla iz stana.

Prilikom hapšenja osumnjičenog, prisustvovala je i Služba hitne pomoći jer je osumnjičeni prijetio samoubistvom tabletama.

Izvješće dalje navodi da je osumnjičeni djelimično priznao izvršenje ovog krivičnog djela. Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnijelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu prijedlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom, koji je sud i odobrio.

Nadalje će pravosudni organi nastaviti s procesom istrage kako bi se osigurala pravda i osiguralo da se ovakvi slučajevi adekvatno procesuiraju, čime bi se pružila podrška žrtvi i odgovarajuće sankcioniralo počinjeno krivično djelo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79