Hapšenje po Interpolu i saslušanje 15 osoba u Bijeljini i Zvorniku”

 

U uzbudljivoj policijskoj operaciji koja se odvijala u Bijeljini i Zvorniku, MUP RS ostvario je značajan napredak. Jedna osoba je uhapšena prema Interpolovoj potjernici, dok je čak 15 osoba pozvano na saslušanje.

Ova impresivna akcija realizirana je uz suradnju pripadnika Uprave kriminalističke policije, Uprave za organizirani i teški kriminalitet, Žandarmerije MUP-a te Policijske uprave Bijeljina, pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljini.

U službenom priopćenju iz MUP-a RS navodi se da su pojačane aktivnosti provedene temeljem analize sigurnosnih pojava s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti u regiji.

Tokom sprovođenja planiranih aktivnosti, 15 osoba je dovedeno na kriminalističku obradu u prostorije Policijske uprave Bijeljina.

“Prikupljena su određena saznanja i informacije o krivičnim djelima izvršenim u ranijem periodu na ovom području, a jedna osoba je uhapšena po raspisanoj Interpolovoj potjernici”, ističe se u saopćenju.

MUP RS dodaje da će nastaviti s radom na rasvjetljavanju više krivičnih djela temeljem prikupljenih saznanja. Akcija je usmjerena prema održavanju sigurnosti, a detalji o daljim koracima bit će poznati kako se istraga bude razvijala.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79