Hapšenje u Gradačcu: Biznismenu pokušali iznuditi pola miliona KM

?????????????????????????????????????????????????????????

Tridesetpetogodišnji B.S. iz Gradačca i njegov dvije godine mlađi sugrađanin B.M. uhapšeni su u ovom gradu zbog sumnje da su jednom lokalnom biznismenu pokušali iznuditi oko pola miliona maraka.

B.S. i B.M. će, kako je saopšteno iz policije, nakon krim-obrade, uz izvještaj koji ih tereti za pokušaj iznude, biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Policija ih tereti da su se o zakon ogriješili od 24. februara do juče, kada su i uhapšeni.

“Osumnjičeni su da su ozbiljnim prijetnjama, te upotrebom opasnog oruđa iznuđivali od poduzetnika oko pola miliona KM. Takođe, sumnja se da su u noći između 7. i 8. marta bacili nepoznatu eksplozivnu napravu i tako oštetili teretno vozilo na parkingu jedne firme u Gradačca”, saopštili su iz MUP-a TK.

Iz policije navode da su u proteklih mjesec dana preduzeli niz istražnih mjera i radnji, te identifikovali dvojicu muškaraca, nakon čega su ih juče uhapsili i priveli na kriminalističku obradu.

“Na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Tuzli, na tri lokacije na području Gradačca pretresene su kuće, vikendice i radne prostorije korisnika B.S. te je pronađeno i privremeno oduzeto devet mobilnih telefona, nekoliko SIM kartica, jedna ručna bomba, crna kapa – takozvana fantomka, crne rukavice i drugi predmeti”, naveli su iz MUP-a TK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79