Hapšenje u Konjicu: Pronađena i zaplijenjena droga

U okviru akcije usmjerene na suzbijanje neovlaštenog prometa opojnih droga, policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog Kantona, sproveli su niz mjera na području Konjica.

Pod sumnjom za izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, izvršen je pretres na osnovu naloga Općinskog suda u Konjicu.

Pretresene su osoba, putničko motorno vozilo i kuća, pri čemu je uhapšena osoba inicijala M.C. (1968) iz Konjica. Tokom pretresa, pronađena je određena količina opojne droge amfetamin, kao i drugi predmeti povezani s krivičnim djelom.

Osumnjičeni M.C. se tereti da je tokom 2023. godine na području Hercegovačko-Neretvanskog Kantona, posebno u Konjicu, neovlašteno nabavljao, posjedovao, pripremao i pakovao amfetamin radi daljnje distribucije. Pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili su povezani sa izvršenjem krivičnog djela.

Osoba je kriminalistički obrađena, a o njenom daljnjem statusu će odlučiti nadležno Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog Kantona, Područno tužilaštvo Konjic.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79