Haradinaj najavio referendum za ujedinjenje s Albanijom

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramush Haradinaj, najavio je danas referendum za ujedinjenje s Albanijom.

On je tokom predstavljanja izbornog programa rekao da Republika Kosovo ne može čekati dok drugi ne budu raspoloženi da riješe mnoga otvorena pitanja.

– Doći će dan kada će novi američki predsjednik morati da se izjasni o tome šta će reći Kosovu 2024, 2025. ili 2026. godine… Očekujte da učinimo nešto. Niti smo prihvatili niti ostavili zamrznuti sukob, niti smo prihvatili da nas razdvajaju, ali ćemo ići na referendum za ujedinjenje sa Albanijom, upamtite ovo – rekao je Haradinaj, prenosi Kosovo online.

Objasnio je da to nije pitanje ljubavi i podsjetio da su kosovski Albanci prije 20 godina dali riječ Zapadu da žele da poštuju zajedničku viziju da se Kosovo pridruži EU, NATO-u, da postane članica UN i da ga Beograd prizna.

– Ako EU želi da ubijedi pet zemalja članica da promijene stav, a Amerika je željela da nam pomogne da dobijemo priznanje Izraela, zašto nas naši evropski partneri drže tako izolovane, zašto nas ostavljaju po strani i s vremena na vrijeme nam kažu da smo za to krivi mi. Nisu li krive Srbija i druge susjedne države, da li su one bile savršene – rekao je Haradinaj.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79