Haris Bjeloglavić bio u kontaktu s medicinskom sestrom iz Tuzle: Bojim se da nisam zarazio porodicu

Vijest da je koronavirus ušao u Kantonalnu bolnicu Zenica izazvala je opravdanu zabrinutost brojnih građana u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK), a posebno svih onih koji su proteklih dana bili hospitalizirani u zeničkoj bolnici.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Međutim, pored njih mnoštvo je građana Zenice koji su boravili u klinici u Tuzli, gdje je i zabilježen slučaj infekcije tamošnje medicinske sestre.

Među njima je i Haris Bjeloglavić, koji je bio u direktnom kontaktu sa zaraženom medicinskom sestrom, a njegova bojazan još je veća nakon što je dobio groznicu.


Bjeloglavić: Strah za porodicu Foto: Facebook

– Nije nimalo prijatan osjećaj. Kada su javili da je potrebno da se javim telefonom i da moram u kućnu izolaciju, čovjeku nimalo nije svejedno. Prvo sam simptome dobio ja, a potom moja supruga – priča nam Bjeloglavić.

Ističe da je obavio sve upute koje je dobio, da bi danas obavio testiranje na koronavirus i čeka rezultate.

– Simptomi su se prvo javili meni, a potom i supruzi. Najviše me strah što sam bio u kontaktu s roditeljima, nadam se da ih nisam ugrozio. Ružno je gledati kako ljudi pišu da sam zarazio druge u bolnici, što oštro demantujem – govori on.

Na kraju razgovora poručuje svima oboljelima da što prije ozdrave, ali i da se pridržavaju svih uputa ljekara prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79