Haris Hodžić iz Sniježnice kod Teočaka brutalno pretučen i opljačkan

Haris Hodžić (49) iz Sniježnice kod Teočaka brutalno je pretučen i opljačkan u noći sa četvrtka na petak dok je pješačio iz ovog mjesta prema centru grada.

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a Tuzlanskog kantona, oko sat nakon ponoći 1. marta nadležna policijska stanica obaviještena je da je na lokalnom putu u mjestu Rudine fizički napadnuta osoba iz Sniježnice, kojoj su nanesene povrede u predjelu glave.

– Povrijeđeni je prevezen na UKC Tuzla na ukazivanje ljekarske pomoći, gdje je zadržan. Ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda oštećenog. On je tom prilikom kazao da mu nedostaje određena suma novca iz novčanika – kazali su nam u MUP-u TK.

Prema nezvaničnim informacijama, od Hodžića je napadač uzeo oko 450 KM, prenosi Faktor.

Lokalni portali su javili da je Hodžić inače osoba sa poteškoćama u razvoju i narušenog zdravlja, a da je policija, navodno, zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo, privodila njegovog sugrađanina. On je, navodno, priznao napad na Hodžića.

Međutim, iz Operativnog centra MUP-a TK su nam kazali da oni tom informacijom trenutno ne raspolažu.

– Potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja poduzimaju službenici Odjela krim-policije PU Kalesija – rečeno nam je u MUP-u.

 

Crna hronika / Foto Glas Drine

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79