Haris Silajdžić: Ne, ne osnivam stranku

Bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ratni ministar vanjskih poslova i predsjednik Vlade Republike Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić u izjavi za Radiosarajevo.ba demantirao je navode medija koji su prenijeli informaciju da utemeljitelj Stranke za BiH priprema novi politički projekt.

“Ne, nije tačno. O detaljima treba pitati one koji su plasirali takve informacije. Oni se, očito, malo zabavljaju”, kazao nam je dr. Silajdžić.

Više medija prenijelo je danas da Silajdžić uveliko priprema osnivanje nove stranke, koja, navodno, neće imati nikakve organizacione veze sa Strankom za BiH, koju trenutno vodi Amer Jerlagić.

Kako je navedeno, imena Silajdžićevih najbližih saradnika na ovom projektu još nisu poznata, a “navodno se radi o respektabilnoj ekipi mladih ekonomista, poduzetnika, pravnika”.

No, Silajdžić odlučno tvrdi da takva saznanja nisu utemeljena na činjenicama.

Haris Silajdžić osniva novu stranku!?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79