Haris Zahiragić na strani ugostitelja: Premijer Forto nas ponovo upozorava, čak i prijeti, da će nas kazniti potpunim lockdownom!

Vlada Kantona Sarajevo završila je hitnu sjednicu, na kojoj je najviše riječi bilo u vezi sa pogoršanjem epidemiološke situacije.

Glavna tema ove hitne sjednice Vlade KS bilo je pooštravanje restriktivnih mjera u cilju spriječavanja širenja koronavirusa

Forto: Šaljem posljednje upozorenje, za 2-3 dana može biti potpuni lockdown

Svoj osvrt na odluku gospodine Forte, Haris Zahiragić napisao je na svom Facebook profilu, a prenosimo ga u cjelosti:

“Premijer Forto nas ponovo upozorava, čak i prijeti, da će nas kazniti potpunim lockdownom.
Jučer su zakazali hitnu sjednicu, ali su se predomislili, pa su je hitno otkazali za danas. Cijeli dan sjede, informišu javnost povremeno, vanredno stanje je, puštaju probne balone, a onda čitaju komentare po facebooku i odlučuju se koje će mjere donijeti.

Nakon cjelodnevnog vijećanja i držanja građana u neizvjesnosti, skontali su!

Pojačat će policijski nadzor i pooštriti kazne. Revolucionarno rješenje ekspertne Vlade!
Ali to nije sve, naložili su svim ugostiteljskim objektima da moraju imati redare na vratima, koji će eto brinuti o poštivanju mjera, brojati kvadrate i puštati ljude.

Jedan čovjek na 7 kvadrata, što znači da prosječan objekat od 50 kvadrata može primiti 7,14 gosta…

Naravno, nisu se ponudili da plate te redare, a i što bi, ugostitelji su puni posla, imali su dobru sezonu, pa šta im znači još jednu platu isplaćivati da ispoštuju eksperte.
Jučer sam ih pozvao da radimo bez primanja dok traju ove mjere, iz solidarnosti sa građanima u realnom sektoru, izignorisan sam.

Kada je zdravstvo u pitanju, mjere su isto tako revolucionarne!
Naložili su po ko zna koji put dodatne “drive in” punktove, a ni ova 2 što su do sada otvorili ne rade kako treba.

Obećavali su telefonski centar za pacijente, a od toga nažalost nema ništa.
Obećali su staviti sve javne zdravstvene ustanove u funkciju liječenja od korone, ali ništa ni od toga.

Kažu hoće mjere i redare i u vozilima GRAS-a, a koja su redovna kao i plate u GRAS-u od kada je došla nova Vlada. Nema ih, nažalost.

Da razmišljam politički i sebično, pozvao bih Premijera, Vladu i Krizni štab KS da samo ovako nastave, ali pošto su mi zdravlje građana i privreda Kantona ipak značajniji, pozivam ih da podnesu ostavke i da imenuju ljude koji su u stanju rukovoditi ovom krizom – a ne da prijete i optužuju građane i privrednike za istu, svakako imaju prekomotnu većinu u Skupštini, a možemo im i mi pomoći.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79