Haris Zahiragić o GRANDU: “Neka zna svako ko, uprkos činjenici da je Ceca u žiriju, gleda tu paradu šunda, da ne poštuje žrtve genocida…”

Član Predsjedništva SDA-a i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić osvrnuo se na muzičku produkciju GRAND, Svjetlanu Ražnjatović ali i pjevače kao i glasače koji podržavaju ovaj realitiy show.

Bosanci i Hercegovci nisu “Zvezdama Granda” uplatili 5 miliona KM

Hljeba i igara ili koliko košta naše dostojanstvo?

Gladijatori, borci za zabavu u starom Rimu, uglavnom su bili robovi, a rijetko slobodni građani koji bi se borili samo pod određenim uvjetima.

Zanimljivo je koliko su Rimljani voljeli gladijatorske igre, navijali su za gladijatore kao za junake, a opet su ti isti gladijatori spadali na samo dno društvene ljestvice u Rimu.
GRAND je, također, svojevrsna manifestacija hijeba i igara, zabava za narod.
Neka mi niko ne zamjeri, ali činjenica da naši lijepi momci i lijepe djevojke godinama učestvuju i ostvaruju rezultate tamo, a mi to masovno gledamo, nije nešto s čime se trebamo ponositi.
Nisu krivi oni koji učestvuju, naravno, pa ni oni koji gledaju, nego društvo i država koja im nije ponudila nikakvu alternativu!

Posebna je priča to što ta GRAND (ne)kultura, koja nam je odavno ušla u kuće (što nevoljko priznajem primijetim i kod pojedinih starijih članova svoje porodice), nije nikada bila imanentna nama, a koliko nas poštuju, pa i naše takmičare, najbolje svjedoči činjenica da je u žiriju Svetlana Ražnatović Ceca, supruga ratnog zločinca Arkana!

Uprkos tome i ove godine je naš narod potrošio milione maraka glasajući za “naše”…
Sve da bi neki Popović ili neka Ceca, kao neki Cezari, podigli prst gore i dali šansu da njima dragi, ali nepoštovani, “gladijatori prežive” – idu dalje u tom takmičenju.

  • Zašto ovo pišem baš danas?
  • Zato što je danas 11. juli!
  • Dan GENOCIDA u Srebrenici.

Neka zna svako ko, uprkos činjenici da je Ceca u žiriju, gleda tu paradu šunda, da ne poštuje žrtve genocida…

Nemojte se ljutiti na mene, oprostite mi, ali tako je.
Gorke istine su ljekovitije nego slatke laži!
Ovo nije moralisanje vama, daleko od toga, ovo je upozorenje svima nama – pa i meni samom.
Oprostimo mi nažalost, pa i zaboravimo Srebrenicu često, možda i svih 364 dana u godini osim 11. jula!

Odricanje od GRAND-ova i Ceca bio bi pokazatelj sazrijevanja našeg samopoštovanja, što je osnovni preduslov za poštovanje i od drugih, što je opet, uz stalnu spremnost na isti, uslov da nam se nikada ne ponovi genocid!

DA SE NIKADA I NIKOME NE PONOVI SREBRENICA – genocid ne nad ljudima nego nad Bošnjacima, koji je istina planirala politika, ali u djelo sprovela vojska i policija!

Haris Zahiragić: “Ja ću sam imati više glasova nego cijeli SDP!”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79