Haris Zahiragić zahtijeva smjenu Damira Nikšića

Damir Nikšić je na sjednici komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo pokrenuo inicijativu da se promjeni naziv ulice Nusreta Šišića Dede, istinskog heroja i jednog od simbola odbrane Sarajeva u protekloj agresiji na našu domovinu.

Na njegovu inicijativu reagovala su brojna boračka udruženja u KS, ali i građani Sarajeva, a inicijativa je na kraju povučena.

Damir Nikšić povlači inicijativu za promjenu naziva ulice Nusreta Šišića Dede

Jedan od onih koji su reagovali na Nikšićevu inicijativu je i Haris Zahiragić.

Njegovo saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti.

“Na zvaničnom organu Skupštine Kantona Sarajevo – Komisiji za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti, predsjednik Komisije (ispred sedmorke) Damir Nikšić, nazvao je penzionisanog generala Armije RBiH, nosioca najvišeg ratnog priznanja Armije RBiH “Zlatni ljiljan” i ratnog komandanta Dobrinjske brigade Ismeta Hadžića Muteveliju bošnjačkim fašistom. Zašto? Kako prenose mediji zato jer se ovaj nije slagao sa prijedlogom da se ulica Nusreta Šišića Dede (još jednog branioca i ratnog heroja) treba preimenovati u ulicu Vojislava Kecmanovića Đede. Dobro je nama poznato etiketiranje naših časnih ljudi etiketom fašiste – iako u svojoj hiljadugodišnjoj historiji nismo imali niti jedan fašistički pokret. U neka prošla vremena takve političke optužbe, posebno iz pozicije moći (vlasti), uglavnom su prethodile društvenoj izolaciji, zatvaranju, pa čak i strijeljanju kao npr. u slučaju Mustafe Busuladžića r.a.

Na svu sreću ta su vremena, upravo zahvaljujući ljudima poput Dede r.a. i Mutevelije, na smetljištu historije. Tamo će, uz Božiju pomoć, ostati dok je svijeta i vijeka.

Zahtjevam od Skupštine Kantona Sarajevo u svoje ime, ali i kao osoba koja ima mnogo veći legitimitet (broj glasova na posljednjim izborima) nego većina zastupnika u istoj – u ime svojih glasača, da na prvoj narednoj sjednici smijene Damira Nikšića sa mjesta predsjednika tog radnog tijela – u suprotnom, njegov ostanak na toj funkciji shvatit ću kao podršku ovoj sramotnoj uvredi spram heroja odbrane Sarajeva i države Bosne i Hercegovine od strane svih zastupnika vladajuće koalicije.”, napisao je Zahiragić na svoj Facebook stranici.

Boračke organizacije KS: Nikšić je prevršio svaku političku, etičku i ljudsku mjeru

Novi skandal Damira Nikšića, komandanta odbrane Dobrinje nazvao bošnjačkim fašistom

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79