Haris Zuko i Senad Malkić predati Tužilaštvu KS

Haris Zuko

Tužilaštvu Kantona Sarajevo danas su predati Haris Zuko (33) i Senad Malkić (28) koji su lišeni slobode u akciji policije na Skenderiji kojom prilikom su pronađeni oružje i veća količina spida.

“Osumnjčenima je određeno 24-satno zadržavanje nakon čega će se postupajuća tužiteljica izjasniti o daljim mjerama”, kazala je za Avaz Azra Bavčić portparol Tužilaštva KS.

Akcija je provedena tokom jučerašnjeg dana, a kako je navedeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, njih dvojica i dva automobila su zatečeni na licu mjesta nakon što su građani prijavili da je na raskrsnici ulica Skenderija – Skenderija čikma, od strane više, vjerovatno naoružanih osoba, došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Policija je izvršila pretres Golfa A7 i vozila Mini Cooper. U vozilu Golf pronađeno je vatreno oružje – automatska puška sa pripadajućim okvirom i 27 metaka nepoznatog kalibra, te četiri PVC kese sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu spid, bruto mase 3.140 grama.

Obojica su odranije poznati policiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79