Haris Zuko lišen slobode nakon velike akcije sarajevske policije

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo se oglasilo nakon današnje akcije u kojoj su vršeni pretresi na nekoliko lokacija.

Iz sarajevske policije kažu da su uhapšena dvojica muškaraca inicijala S.M. (1995. godište) i H.Z. (1990. godište). Prilikom pretresa je pronađena droga i oružje.

– Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo danas su uhapsili dva muškarca inicijala S.M. (1995. godište) i H.Z. (1990. godište) zbog sumnje da su počinili dva krivična djela.

Dileri se posvađali međusobno, zvali policiju, pa pali sa većom količinom spida

Oni se terete za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nezakonito držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pretresena su dva stambena objekta i dva vozila na području Općine Centar, a u jednom automobilu je pronađeno više kilograma droge i puška s municijom.

Uhapšeni su smješteni u prostorije MUP-a za zadržavanje, a nad njima će biti izvršena kriminalistička obrada nakon čega će biti predati u nadležnost Tužilaštva KS pod čijim nadzorom je realizirana današnja akcija, rekli su iz MUP-a KS.

Nezvanično se saznaje da je oduzeto oko tri kilograma spida.

Kako Faktor također nezvanično saznaje, jedan od slobode lišenih je i Haris Zuko, stari policijski znanac, koji je više puta hapšen i pritvaran, uglavnom zbog razbojništava.

Između ostalog, lišen je slobode zbog oružane pljačke trgovine Amko Komerc u sarajevskom naselju Širokača, kada je tokom intervencije ranjen zaštitar Nove Game Alija Jašarević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79