Hasan Hodžić Ćasa proglašen krivim: Izrečena mu je kazna zatvora

Osim zatvorske kazne izrečena mu je zabrana obavljanja službene dužnosti u trajanju od tri godine od pravosnažnosti presude

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Hasana Hodžića zbog krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Istvremeno, izrečena mu je zabrana obavljanja službene dužnosti u trajanju od tri godine od pravosnažnosti presude.

Optuženi Hodžić, poznatiji kao Ćasa, se tereti da je od početka jula 2019. do kraja aprila 2020. godine u svojstvu općinskog vijećnika i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo neposredno i u više navrata zahtijevao novčani iznos u rasponu od 50.000,00 KM do 100.000,00 KM od stranog investitora kako bi pravnom licu “Rojal Plaza” preko vijećnika u Novom Gradu ishodovao odluku o izmjeni Regulacionog plana na području ove općine piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79