Hasan krenuo na podne-namaz i pronašao torbu sa 75.000 eura

Nekoliko sati nakon pronalaska torbe, u hotelu se pojavio i vlasnik torbe

U četvrtak oko podne ispred kalesijskog hotela “Košuta”, pronađena je torba u kojoj se nalazilo oko 75.000 eura. Torba je vraćana vlasniku sa punim iznosem novca. Ovu vijest potvrdio je menadžer i vlasnik „Košute“ Ahmet Fazlić.

Torbu je pronašao, na parkingu ispred hotela, Hasan Alić, zvani Ramiz, iz Mahale, općina Osmaci.

Torbu je Hasan pronašao kada je pošao na podne-namaz u kalesijsku Čaršiju džamiju.

– Vlasnik torbe je naš čovjek koji živi i radi u inostranstvu. Ispred hotela je parkirao auto i bio negdje u kupovini. Valjda mu je tada ispala torba sa novcem. Imao je sreću da ju je pronašao pošten čovjek – kazao je za Dnevni avaz Ahmet Fazlić.

Nekoliko sati nakon pronalaska torbe, u hotelu se pojavio i vlasnik torbe.

– Pronađena troba je predata našem radniku na parkingu. Mi smo sačekali vlasnika torbe i predali mu je. Čim je vlasnik stigao, otvorio je torbu da provjeri da li je sav novac tu. Tad smo i saznali šta je u torbi i koliko je novca bilo, kaže Ahmet Fazlić, dodajući da je ponosan i na svoje osoblje koje je pomoglo da vlasnik torbe dođe do svcoga novca.

Vlasnik “Košute” je zamolio da se ne objavljuje ime vlasnika torbe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79