HDZ-ov ministar Toni Kraljević ‘blokirao’ milione KM za Republiku Srpsku

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine usvojio je na 4. sjednici u Banjoj Luci izmjene i dopune Pravilnika o ovlaštenjima i ovlaštenim službenim licima ove uprave.

Na sjednicu nije došao ministar finansija Federacije BiH Toni Kraljević pa nije bilo moguće glasati o tačkama dnevnog reda koje se tiču raspodjele prihoda od putarina, kao ni o Odluci o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa za period januar – mart 2024. godine.

Prema zakonskim odredbama i Poslovniku o radu Uprave, neophodno je prisustvo sva tri ministra finansija da bi se odlučivalo o ovim tačkama, a prisustvovali su predsjedavajući Upravnog odbora, ministar finansija i trezora BiH Srđan Amidžić i ministrica finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović.

Na današnjoj sjednici nisu usvojene ni izmjene i dopune Pravilnika o unutrašnjoj organizicaji UIO zbog čega su dovedena u pitanje radna mjesta za 23 službenika Uprave, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79