HDZ se ponaša poput djeteta koje ne zna igrati lopte, ali jedini ima loptu i maltretira sve

 

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić kazao je kako je Vijeće ministara BiH, isključivom krivicom HDZ-a, prekršilo zakon i prekoračilo zakonom propisani rok od 15 dana od dana raspisivanja izbora za osiguranje sredstava za njihovo održavanje.

“HDZ BiH je izravno odgovoran za kršenje zakona. Glasanje HDZ ministara u Vijeću ministara je najbolji primjer ugroženosti HDZ-a, odnosno ugroženosti države od HDZ-a i kako izgleda njihovo shvatanje države i demokratije. Ako ne može kako mi hoćemo neće moći nikako. HDZ se ponaša poput djeteta koje ne zna igrati lopte, ali jedini ima loptu i onda maltretira i ucjenjuje sve druge”, rekao je Nikšić.

On smatra da na taj način HDZ pokušava maltretirati i ucjenjivati kompletnu državu.

“Ova stranka nastavlja sa kršenjem temeljnih prava građana uskraćivanjem njihovog prava da biraju i budu birani. Očito je da je temeljni postulat djelovanja HDZ-a BiH uskraćivanje prava građanima, sprječavanjem jednakog prava na izbor, borbom protiv jednakosti građana u izbornom procesu…Nažalost tek ćemo pravo lice opstrukcija i ucjena HDZ vidjeti kad bude trebalo osigurati fer i poštene izbore”, dodao je.

Lider SDP-a smatra da ovo treba biti razlog za promjenu na političkoj sceni BiH u oktobru ove godine.

“Ovo je samo još jedan razlog da u oktobru porazimo nazadne etnonacionalne politike podjela, razdora, ucjena. Niko, pa ni HDZ, nema pravo kidnapovati demokratiju od građana Bosne i Hercegovine. Novac za izbore jednostavno mora biti osiguran i ne vidim nikakav razlog današnjoj blokadi. Siguran sam kako i u HDZ-u znaju da je ovo pucanj u prazno, a svima nama upozorenje kako izgleda kada se da mehanizam blokade u ruke onih kojima je blokada države najveći prioritet.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79