Helikopter sa povrijeđenim planinarom stigao u Sarajevo!

Planinar koji je danas pao na Visočici i skliznu prema kanjonu Rakitnice uspješno je evakuiran.

On je helikopterom prebačen do Sarajeva gdje će ga smjestiti u KCUS.

Timovi Gorske Službe Spašavanja koji su bili na terenu, kako bi evakuisali i medicinski zbrinuli unersrećenog, vraćaju se prema bazi.

Podsjetimo, kako su naveli iz Gorske službe spašavanja (GSS) FBiH, planinar se poskliznuo i otklizao niz greben prema kanjonu Rakitnice.

“Grupa planinara se kretala na planini Visočici od Drstva prema Vitu i prilikom kretanja grebenom jedan od planinara je ‘sletio’ prema kanjonu Rakitnice, gdje je ostao povrijeđen. Planirani su stupili u konktakt sa njim i on je živ. Dojavili su GSS o nesreći i GSS je odmah poslala svoja četiri tima na lice mjesta. Također zbog izuzetno teškog terena i mogućeg dugog transporta, upućen je poziv Oružanim snagama da se uputi helikopter na to mjesto i da se pokuša izvršiti evakuacija helikopterom”, kazao je Feni predsjednik GSS FBiH Dženadin Veladžić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79