Hercegovačka tvrtka među prvima isplatila novčanu pomoć radnicima od 1.000 KM

Izmjenom članka 14. pravilnika Zakona o porezu na dohodak, poslodavcima u Federaciji BiH omogućeno je da radnicima isplate jednokratne novčane pomoći u maksimalnom iznosu prosječne plaće u FBiH (1.080 KM) bez plaćanja poreza i doprinosa.

Uredbu o pomoći stanovništvu uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena je početkom srpnja donijela Vlada Federacije BiH, no ona se nije slagala sa zakonom koji je ubrzo i usklađen.

Neke tvrtke odmah su iskoristile to pravo i uplatite svojim radnicima jednokratnu pomoć, a prva među njima u Hercegovini je tvrtka Miviko iz Posušja.

“I prije Uredbe Vlade FBiH smo razmišljali kako pomoći našim radnicima da prebrode ove trenutne udare uzrokovane inflacijom koji prijete da budu i malo trajniji. Sami smo planirali jednokratne pomoći i to se onda poklopilo s Uredbom Vlade FBiH”, izjavio je za portal Jabuka.tv direktor Mivika Goran Bralić.

Nakon što je Zakon usklađen s Uredbom i nakon što je provedena simulacija kako će ovaj izdatak podnijeti budžet tvrtke, 23. srpnja odlučeno da se isplati radnicima jednokratna pomoć.

“Isplatili smo po 1.000 KM za 125 radnika. Motivacija nam je bila, kao i naša ranija želja, jednokratnom isplatom novčane pomoći pomognemo radnicima u borbi s inflacijom”, rekao je Bralić.

Uredba Vlade FBiH omogućila je poslodavcima da mogu izabrati koji iznos do 1.080 KM mogu i žele uplatiti svojim radnicima bez plaćanja poreza i doprinosa.

Hoće li ovaj potez hercegovačke tvrtke motivirati i ostale, preostaje vidjeti, a naš sugovornik se nada da će tako biti.

Nadamo se da će ovo motivirati i stale. Vjerujem da smo među prvima. Motivacija nije bila vezana na praćenje nekih drugi tvrtki, jednostavno smo bili vođeni željom da pomognemo našim radnicima, zaključio je u izjavi direktor posuškog Mivika Goran Bralić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79