Hercegovina u 2023. doživljava svoju najbolju turističku sezonu

Osim tradicionalnih turističkih atrakcija kao što su Mostar, Međugorje, Neum i Konjic, Hercegovina privlači sve više posjetioca zahvaljujući novim trendovima i investicijama u turizam.

Jedan od primjera ovih novih trendova je rast popularnosti kuća za odmor u ruralnim dijelovima Hercegovine. Mnogi vlasnici starih kuća su ih renovirali i opremili bazenima te ih iznajmljuju turistima. Ova vrsta smještaja privlači turiste koji žele miran odmor daleko od gužvi, ali i luksuz i udobnost.

Andrija Krešić, predsjednik Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije, ističe da je ova vrsta turizma budućnost te da postoji potražnja za takvim objektima, ali da ih još uvijek nedostaje. Kuće za odmor moraju biti visoke kategorije, a bazeni su gotovo neophodni za privlačenje stranih gostiju.

Pored ovih smještajnih noviteta, Hercegovina također radi na razvoju biciklističkih staza i pješačkih putova, što privlači ljubitelje aktivnog odmora. Također se gradi Staza svetog Jakova, ruta koja povezuje Dubrovnik i Međugorje, što privlači hodočasnike i ljude koji vole duge šetnje.

Krešić naglašava da se tradicionalni turizam, poput sunca i mora, lagano mijenja te da turisti traže raznolikost i autentičnost. Hercegovina ima potencijal za pružanje upravo toga, s blizinom mora, planina, rijeka, jezera i slapova.

Osim toga, razmatra se i revitalizacija Zračne luke Mostar, što bi otvorilo nove mogućnosti za dolazak turista u regiju.

– Zračna luka u pravom smislu riječi nedostaje županiji i nedostaje državi, zato pozdravljam sve što ide naprijed. Svaki novi korak treba pozdraviti, a ovo što sam čuo i pročitao iz novina, interes za javno-privatno partnerstvo, zasigurno je velika stvar. To je put prema boljem sutra, dati koncesiju nekome tko će se ozbiljno prihvatiti posla i neka Zračna luka funkcionira. Ona nam je nužna ako želimo ići ukorak s vremenom i dovoditi turiste i upoznavati ih s ljepotama ovog područja i zemlje općenito. Nadam se da će se to nastaviti kretati u pozitivnom smjeru – istaknuo je Andrija Krešić za Večernji list.

Turizam u Hercegovini raste, a investicije i novi trendovi pridonose tom rastu. Sve više ljudi prepoznaje potencijal ove regije i ulaže u njezin turistički razvoj. Sezona 2023. obećava bolje rezultate od rekordne 2019. godine, što je pozitivna vijest za hercegovački turizam.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79