Heroj Đorđe spriječio ženu da skoči s mosta

Đorđe Kuštrinović, radnik obezbjeđenja u Gradskoj upravi Banjaluka, spriječio je u utorak ujutru sugrađanku koja je planirala izvršiti samoubistvo skokom sa Rebrovačkog mosta, a baš u trenutku kad se već spremala da skoči.
On je za “Nezavisne” ispričao da je, spasavajući sugrađanku, samo ispunio svoju građansku dužnost te da je ovo za njega bio jedan dobar dan, jer je uspio spasiti jedan život.

“U šest sati ujutru, vozeći od Ade prema Boriku, vidio sam ženu koja lagano prelazi preko ograde mosta. Parkirao sam se 10-15 metara niže, kada je ona već bila prešla ogradu mosta za koju se držala rukama spremajući se da skoči”, kazao je Kuštrinović.

Ističe da mu je najgore bilo jer nije znao kako da joj priđe, da li da je pozove ili da joj samo lagano priđe, kako je ne bi još više uplašio.

“Ipak, prišao sam i lagano je dodirnuo po ramenu u trenutku kad je već bila raširila ruke i htjela da skoči, dok su joj noge još bile na mostu. U posljednjem trenutku sam je uhvatio da ne upadne u Vrbas”, rekao je Kuštrinović koji je još pod utiscima onoga što se dogodilo.

Dodaje da ga je ona, nakon što ju je uhvatio, molila da je pusti da se ubije, jer ne želi da se vrati u bolnicu.

“Ona je samo izgovarala: “Pusti me, pusti me!” Ali nisam htio da je pustim, jer bi sigurno iskočila pred auto”, ističe Kuštrinović.

On naglašava da je jedva zaustavio jednog prolaznika i vozilo, odnosno vozača koji je potom obavijestio policiju, dok ju je on držao s obje ruke, zbog čega i nije mogao telefonirati.

“Četiri-pet auta je prošlo, niko od njih nije htio stati. Uspio sam nekako da zaustavim jedno vozilo i prolaznika”, rekao je Kuštrinović.

On kaže da je žena, stara otprilike 65 godina, bila sasvim lijepo obučena, pristojno je izgledala i niko ne bi rekao na prvi pogled da ima problema ili da planira sebi da oduzme život.

“Bila je veoma preplašena, samo je ponavljala da je pustimo. Policija je u međuvremenu došla, uzela podatke i odvezli su je”, kazao je Kuštrinović.

Iz Policijske uprave Banjaluka potvrdili su da je ovaj slučaj prijavljen policiji u utorak ujutru pišu Nezavisne.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79