Heroj koji se utopio spasavajući porodicu na Skadarskom jezeru

Podgoričanin Darko Vujošević utopio se dok je pokušavao da spasi tročlanu porodicu koja je stradala u Skadarskom jezeru kada se prevrnuo čamac.

Tragedija se dogodila ispod manastira Vranjina, na Skadarskom jezeru kada se u nedjelju ujutro prevrnuo čamac, i tom prilikom poginuli su supružnici Jana i Ratko Kumburović i njihova kćerka, kao i Vujošević iz Kuča, koji je pokušao da spasi porodicu.

Kada se čamac prevrnuo Darko se ubrzo domogao obale, ali se vratio u nemirno jezero da pokuša da spasi tročlanu porodicu.

Valadislav Dajković, funkcioner Prave Crne Gore, posvetio je Facebook objavu tragično stradalom Podgoričaninu, koji je herojski, u pokušaju da spasi život majke i kćerke koje su se davile u Skadarskom jezeru i sam izgubio život.

Objavu Dajkovića prenosimo u cjelosti:

“Darko, heroj! Večna slava Darku Vujoševiću iz Podgorice, koji je danas herojskom smrću pošao u, ne samo večnu slavu, već i u istinsku legendu. Darko je, nakon jutrošnje liturgije u manastiru na Vranjini, bio jedan od nastradalih putnika na čamcu koji ih je vraćao na obalu.

Već se domogao obale kada je video da se nesrećna majka bori sa vodom da spasi ćerku. Kažu da je herojski i bez razmišljanja uskočio u hladnu skadarsku vodu, pokušavajući da ih spasi.

Nažalost, nije uspeo. Hladno i talasasto jezero je bilo jače. Kako mi maločas reče mladi sveštenik Miloš Lučić, koji je dobro poznavao heroja Darka: “Skočio je da ih spasi ni ne znajući da ide na onaj svet. Ipak, znajući njegovu čistu dušu, siguran sam da se sada moli Bogu za sve nas grešne”.

Nastradaloj porodici Kumburović nek je laka crna zemlja, a tebi, Darko, ljudino dostojna podizanja spomenika, večna slava i hvala!”, naveo je on, prenosi “Blic”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79