Heroj Samir Alić treba našu pomoć: Vrijeme je da mu se odužimo

Na dan kada slavimo nezavisnost naše drage Bosne i Hercegovine, i na slobodi ponosno vijorimo naše zastave, prisjetimo se onih koji su dobrovoljno stali u odbranu naše domovine, a posebno onih kojima je danas potrebna naša pomoć.

Bihaćki Višegradlija, Samir Alić treba našu pomoć.

Potrebna mu je transplantacija bubrega koju će raditi u Bjelorusiji.

Samir Alić, rodom iz naselja Dušče – Višegrad, sa svojih 15-ak godina dolazi u Sarajevo na policijsku akademiju na Vracama. Početkom rata, kao 17-godišnjak je zarobljen na Vracama.

Nakon oslobađanja, Samir kreće vozom na put ka Austriji svojim roditeljima koji su tu živjeli i radili. Voz je putovao do Bosanskog Novog i dalje se nije moglo. Merhametom nekog taksiste iz Bužima, Samir tako ’92 godine stiže u Bužim. Kako nije imao rodbine i poznanika u tim dijelovima Bosne, i nije imao kome doći, on se dobrovoljno prijavljuje u 505 brigadu i tako sa svojih 17 godina staje u odbranu BiH

Kraj rata dočekuje u Specijalnoj jedinici policije Bosna 3. Nakon rata Samir ostaje raditi u policiji i trenutno je na poziciji Načelnika Prve Policijske Stanice – Bihać. Samir je obučen kao i ronilac i učestvovao je u bezbroj akcija u traženju i izvlačenju utopljenika iz hladne Une.

U Bjelorusiji mu je planirana transplantacija bubrega, koja uz liječenje košta 85 hiljada eura.

Samir nam je hiljadu života dao i spasio, svoj vlastiti život stavio je na kocku da bi služio svojoj državi i svom narodu, vrijeme je da mu se odužimo.

Donacije se mogu uplatiti preko GoFundMe stranice na ovom linku ili na slijedeće račune:

Devizni broj računa:
IBAN: BA393385002890427259
SWIFT: UNCRBA22

Transakcijski br. bankovnog računa za građane BiH:

3385002505085932
Na ime: Samir Alić – sa naznakom ZA LIJEČENJE


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79