Heroji u plavom: Sarajevski policajci tri kilometra na leđima nosili čovjeka kojem je pozlilo

Sarajevski policajci i ranije su u bezbroj situacija pokazali da su veliki profesionalci, ali i ljudi, prije svega.

Krajem augusta dvojica policajaca još jednom su pokazali da građani i građanke Sarajeva mogu u svakom trenutku računati na heroje u plavom.

Na adresu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) stigla je pozitivna priča o akciji spašavanja osobe kojoj je pozlilo.

Priču građanina, koja je objavljena na zvaničnoj Facebook stranici MUP-a KS, prenosimo u cijelosti:

“U moru informacija koje dolaze do vas želio bih vam prenijeti jednu vrlo lijepu vijest o vašim službenicima (policajcima).

Svjedok sam vrlo teške situacije na vodopadu Skakavac. U subotu 26. augusta 2023 u 18 sati jednoj osobi je teško pozlilo na pjesačkoj stazi. Zvao sam Hitnu pomoć, koja je obavijestila policiju i GSS. Vozilo Hitne pomoći je došlo do tačke do koje ide automobil, međutim osoba kojoj je trebalo ukazati pomoć je bila preko tri kilometra od te tačke i pripadnici Hitne pomoći nisu išli dalje. Prva ekipa koja je došla do unesrećenog su bili vaši policajci – Kemal i Nezir.

Njihov profesionalizam, smirenost i želja za pomoći su bili za svaku pohvalu. Kako je već bilo kasno, a pripadnici GSS-a nisu bili blizu, vaši policajci su s rečenicom “ne možemo čekati GSS, mrak i gledati čovjeka kojem je sve lošije i lošije”, uzeli osobu i doslovno na leđima nosili prema tački gdje nas je čekala Hitna pomoć. Čak su je utoplili svojom košuljom.

Njihova fizička sprema je bila impresivna, izgledali su kao američki marinici sa bosanskih duhom.

Osoba kojoj su pomogli je hitno operisana i trenutno se oporavlja. Ovim putem iskazujemo javnu zahvalu našim hrabrim i odvažnim službenicima na odgovornom i humanom činu”, naveo je građanin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79