Hicima iz automatske puške likvidirao punca: Dobio 16 godina iza rešetaka

 

Optuženom produžen pritvor

Hašiću je produžen pritvor koji može trajati najviše devet mjeseci ili do nove odluke suda.

U presudi se navodi da je Hašić zločin počinio zajedno sa Š. R (15) sinom žrtve o njegovim maloljetnim rođakom H. R.

Njih trojica su iz kuće oštećenog Dževada predhodno uzeli automatsku pušku sa bojevom municijom koju su ostavili u Opel Astru. Da bi obezbjedili alibi, kobnog dana su oko 18 sati posjetili porodicu Sabahudina Ramulja, koji stanuje u njihovoj blizini, gdje su se zadržali do 22 sata.

Zatim se Hašić s maloljetnicima Opelom dovezao do mjesta gdje Dževad drži kamp- kučicu u kojoj je on spavao dok je čuvao ovce u selu Muholjići kod Novog Travnika prenosi Avaz.

Motiv veća suma novca

Upali su u kamp-kućicu i Hašić mu je pucao u glavu i tijelo dok je punac spavao. S razdaljine od oko dva metra, Hašić je ispalio više hitaca i tom prilikom Dževadu je nanio pet prostrijelnih rana od kojih su tri bile u predjelu glave.

Iako je Hašić prijavio da je našao tijelo punca, ubzo se slomio i priznao zločin. Motiv ubistva je veća suma novca koju bi nakon Dževadove smrti naslijedila njegova porodica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79