Hidrocentrala Mirze Taletovića uništena u poplavama: On se jedva spasio kroz šumu

Hidrocentrala Mirze Taletovića uništena u poplavama: On se jedva spasio kroz šumu


Sve do nedavno, najkraći put od Splita do Sarajeva prolazio je kroz Blidinje, Doljane i dalje prema Jablanici.

Zatim je uslijedila tragična noć s četvrtka na petak, kada se nebo spustilo na zemlju u obliku nevjerovatne oluje, koja je odnijela ceste, kuće i, nažalost, ljudske živote.

Od petka ujutro pažnja je usmjerena na Donju Jablanicu i Buturović Polje, no stanje u dolini rijeke Doljanke nije ništa manje ozbiljno.

Bivši košarkaški reprezentativac BiH, Mirza Teletović, prošao je kroz dramatičnu situaciju tokom poplava koje su pogodile BiH.

Rijeka Doljanka i bujice sa Čvrsnice uništile su mini hidrocentralu koju je Teletović sagradio. Vlasti su ga te noći pozvale da podigne branu, a naš bivši košarkaš jedva je preživio.

“Pukla je ko kokica”, kaže za Slobodnu Dalmaciju Arnel Sefer, mještanin koji je bio svjedok događaja.

Nakon što je podigao branu, Teletović je krenuo nazad prema Jablanici svojim terencem, ali se ispred njega srušilo brdo. Pokušao je vratiti se, ali je na tom dijelu puta također došlo do velikog odrona.

“Morao je na kraju ostaviti auto u Mirkama i kroz šumu i po blatu probijati se do kuće”, ispričao je Arman Rizvić koji je zaposlen u Teletovićevom kafiću u Jablanici.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija