HIFA OIL ima novog generalnog direktora. Ko je on?

HIFA OIL ima novog generalnog direktora. Ko je on?


Jedan od najbogatijih ljudi u BiH i vlasnik HIFA-OIL grupacije Izudin Ahmetlić se povlači sa mjesta generalnog direktora, te će biti predsjednik Uprave HIFA-OIL grupacije.

Iako Izudin ima dvoje djece, Kenana i Sumeju, koji su već godinama u poslovima grupacije, funkcija generalnog direktora neće pripasti njima.

Izudina Ahmetlića je Aziz Šunje profesor sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, savjetovao kako se na direktorske pozicije u svojim firmama ne postavljaju članove vlastite porodice, jer bi mogli propasti. To je korporativno pravilo. Ahmetlić je odlučio poslušati njegov savjet i na smjesto generalnog direktora jedne od najvećih kompanija u BiH postaviti Venana Hadžiselimovića.

Svoju novu funkciju preuzeo je od 01. januara 2023. godine, te je postao prvi čovjek HIFA-OIL grupacije.

Ko je Venan Hadžiselimović?

Novi generalni direktor HIFA-OIL grupacije, Venan Hadžiselimović (47) doktor je ekonomskih nauka, ekspert. Objavljivao je i knjige iz ekonomskih nauka, predavač je na Ekonomskom fakultetu u Zenici i Fakultetu za javnu upravu u Sarajevu.

Hadžiselimović je 18 godina u naftnom biznisu, dugogodišnja je desna ruka Ahmetlića, a 10 godina je bio izvršni direktor u HIFA OIL-u.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija