HIFA u 2019-toj godini imao dobit od 11 miliona KM, a radnicima plate davali po 428 KM

Proteklih sedmica “ekonomski analitičari”, bliski navedenim poslodavcima, uporno zastupaju tezu da država, u konkretnom slučaju entitet Federacija Bosne i Hercegovine, treba da preuzme sve finansijske obaveze poslodavaca, što znači da pokrije svima, pa i najbogatijim firmama, sve finansijske obaveze dok traje kriza. Cilj maksimalnog pritiska jeste da se vlasnici velikih kompanija oslobode bilo kakve odgovornosti prema svojim radnicima.

Ovo su kompanije čija se dobit mjeri u milionima KM, a plaće radnika su mizerne: Treba li država pomoći ovakvim “gazdama”?

Takvo ponašanje nekih “velikih gazdi” ni najmanje ne iznenađuje, jer je većina njih svoju višemilionsku imovinu stekla upravo preko leđa potplaćenih radnika, koje decenijama “drže” na minimalcu prenosi Faktor.

Kada se govori o firmama koje su ostvarile milionske dobiti, a ne mogu se baš pohvaliti visokim plaćama, teško je ne spomenuti firme HIFA – HIFA d.o.o. TešanjHIFA Petrol d.o.o. i HIFA Oil d.o.o.

HIFA d.o.o. Tešanj prijavila je dobit u iznosu od 2,84 miliona KM, a prosječna neto plaća u ovoj firmi iznosila je 428 KM. HIFA Petrol d.o.o. imala je mnogo veću dobit, čak 11,79 miliona KM, ali istu prosječnu neto plaću u iznosu 428 KM po radniku. HIFA OIL d.o.o. Tešanj imala je dobit veću od 11 miliona KM, a prosječna neto plaća radnicima iznosila je 567 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79