Hiljade Sarajlija ostalo bez grijanja nakon što je pukao toplovod

Hiljade Sarajlija ostalo bez grijanja nakon što je pukao toplovod


U Sarajevu je došlo do pucanje cijevi na toplovodu u naselju Hrasno te je više od hiljadu građana ostalo bez centralnog grijanja.

To su potvrdili saopštenjem za javnost iz Toplana Sarajevo.

“Obavještavamo korisnike centralnog grijanja na adresama Džamijska 2, 4, 6, Porodice Ribar 2, 4-6, 8-10, 89-91, 93-95, 97-99, Azize Šačirbegović 5, Aleja Lipa 65, 66, 63, 64, 61, 62, 59, 60, 57, 58, 54, 55, 52, 53, 50, 51, da je dana 31.01.2023. godine došlo do pucanja cijevi i curenja tehnološke vode na toplovodu.

Budući da se radi o velikom kvaru te da je toplovodu teško prići zbog strujnih kablova, cijevi gasa i slično, dežurne ekipe KJKP „Toplane – Sarajevo“ su na terenu čitavu proteklu noć i trude se da u najkraćem mogućem roku otklone problem.

Završetak radova na otklanjanju kvara na toplovodu se očekuje u poslijepodnevnim satima, nakon čega će doći do normalizacije u snadbijevanju toplotnom energijom potrošača na navedenim adresama.

Molimo korisnike za razumijevanje”, napisali su iz Toplana.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija