Hirurg Ahmed Rijad Daš htio nasilu udati kćerku za Sirijca u Njemačkoj

Ahmed Rijad Daš (55), porijeklom iz Sirije, a nastanjen u Cazinu, pokušao je svoju kćerku I. D. (24) udati za Sirijca s adresom u Njemačkoj, kojeg joj je on odabrao. Kćerka se protivila udaji za nepoznatog čovjeka i kada je vidjela da su očeve namjere, uprkos njenom protivljenju, ozbiljne, prijavila ga je policiji.

Naš državljanin

Bez obzira na to, Daš je insistirao da ga kćerka posluša, pa je otišao u Bihać, gdje ona studira, nasilno je ugurao u automobil i povezao u Cazin. U tom gradu zaustavila ih je policija, nakon čega je Daš priveden i ispitan. Nije poznato šta je on namjeravao uraditi kada je prisilio kćerku da krene s njim.

Kako saznaje „Avaz“, doktor Daš prije nekoliko godina se iz Sanskog Mosta doselio u Cazin, gdje se zaposlio u tamošnji Dom zdravlja. Oženjen je državljankom BiH i imaju devetero djece. Prema nepotvrđenim informacijama, Daš je državljanin naše zemlje.

Prijava supruge

Neki izvori kažu da je Daša supruga napustila zbog porodičnog nasilja, a neki tvrde da je upravo ona prijavila muža od kojeg se, kako se priča, još nije sudski razvela, za nasilno odvođenje njihove kćerke iz Bihaća.

U slučaj se uključilo i Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona.

Od naših izvora u Cazinu i u Sanskom Mostu saznali smo da je Daš specijalista opće hirurgije. Osim u gradu na Sani, radio je i u Austriji, Siriji i Sloveniji, a školovao se u Rijeci, u Hrvatskoj.

Vinovnik svađa

Prema informacijama do kojih smo došli, doktor Ahmed Rijad Daš, dok je radio u bolnici u Sanskom Mostu, bio je vinovnik brojnih konflikata te je imao neslaganja s većinom uposlenika Odjela opće hirurgije, o čemu navodno postoje i službene zabilješke. Svoj ostanak uvjetovao je otpuštanjem nekih od radnika s Hirurgije, a onda je sam dao otkaz. Nije rijetkost čuti da je riječ o veoma problematičnoj osobi, pa se malo ko usuđuje javno govoriti o njemu.

Niko od nadležnih iz MUP-a USK nije odgovarao na naše brojne pozive kako bismo dobili detaljnije informacije o ovom događaju, a nedostupna za komentar bila je i ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović, koju smo namjeravali pitati šta će poduzeti u vezi s ovim slučajem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments