“Historijski” govor Vučića, šta radi ambasador Đurić?

Još nije poznato kakav je utisak govor srbijanskog predsjednika ostavio na svjetske zvaničnike, ali je svoje stranačke kolege i predstavnike vlasti, malo je reći, impresionirao. Oni vjeruju da niko nikada u Ujedinjenim nacijama nije održao takav govor. Prema Informeru, Vučić je zagrmeo u Njujorku, za Alo njegove su riječi posjekle kao mač, dok je po Novostima Vučić govorom održao lekciju licemjerima sa Zapada.

Ipak nema tih riječi kojima se može opisati oduševljenje koje je Vučićev govor izazvao kod članova srbijanske delegacije.

Trenutak u kom Marko Đurić, ambasador Srbije u Americi, shvata da ga snima kamera, a on još uvijek sedeći aplaudira … s pravom će baciti u sjenku onaj stari kada se Đurić i kvalifikovao za najboljeg tapšača.

Onaj kome se tapše pokušao je da bude skroman.

„Nije pitanje da li sam ja zadovoljan, nego da li su građani naše zemlje zadovoljni“, rekao je Vučić u izjavama za medije poslije održanog govora.

Ako su govor Vučića gledali uživo na javnom servisu može biti da su se, kao i sam predsjednik, razočarali.

„Žao mi je zbog ljudi u Srbiji, kažu mi da je RTS to prilično loše uradio“, kritikovao je Vučić RTS iz Njujorka.

Loš prijevod, vjeruje on, nije posljedica zle namjere, već javašluka i nepripremljenosti. „Izvinjavam se ljudima, nije moja krivica, to treba oni da znaju, ali šta ću ja sad tu… da se ubijem ne mogu“, dodao je srbijanski predsjednik.

Nije mu engleski jača strana, ali je Ivica Dačić savršeno razumio predsjednika Srbije. Slušao je, kaže, i one što su govorili prije Vučića, a pamti i kako su se u istoj situaciji snalazili bivši predsjednici, pa zaključuje.

„Mogu da kažem da je ovo svakako najjači i najbolji govor koji je održao neki srpski predsjednik ovdje u zgradi Generalne skupštine UN-a“, istakao je Dačić.

U hvaljenju Vučićevog govora ipak je najdalje otišla premijerka Brnabić. Spram te grmljavine, ovo je bio pljusak pohvala.

„Mislim da je, u smislu hrabrosti i iskrenosti, bio najbolji govor u Ujedinjenim nacijama“, kazala je Brnabić.

Najbolji, u ovom slučaju, ne znači i najposjećeniji.

Ili, kako je to rekao Borko Stefanović iz SSP-a, Vučić je u UN govorio pred praznom salom.

Ako je za utehu, nije bila punija ni kad je za govornicom bio predsjednik Ukrajine.

Zato su ukrajinski mediji, želeći da prikažu punu salu koju sluša Zelenskog, u jednom trenutku stavili kadar u kome Zelenski koji sjedi sluša Zelenskog koji govori.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79