Hit ponuda kod Crnogoraca: Ponuda kakve nema nigdje u regiji

Kao i ranijih godina, Bosanci i Hercegovci najviše ljetuju u Hrvatskoj i Crnoj Gori, a sve više su traženi apartmani ili hotelski smještaj u Albaniji, koja je posljednjih godina postala pravi hit.

Prvi val turista iz naše zemlje na morskoj obali očekuje se početkom jula.

Istražili smo kolike su cijene namirnica u prodavnicama, hrane u restoranima i pića u kafićima u ovim zemljama.

Svake godine turisti koji posjete Crnu Goru suočavaju se sa novim cijenama voća, povrća, hljeba, ali i kafe, sladoleda…

Cijene u prodavnicama nisu iste u ljetnoj sezoni i van nje, pa se tako od 1. juna na policama mogu naći proizvodi koji su skuplji nego inače.

Krenimo redom…

Smještaj

Prema informacijama koje smo dobili potražnja u crnogorskim gradovima, posebno u Budvanskoj rivijeri je već počela. Bosanci su rado viđeni gosti, kako u privatnom, tako i hotelskom smještaju.

Četveročlana porodica sedam dana u privatnom smještaju može provesti za cijenu od 900 do 1.300 maraka (450 do 650 eura).

U hotelima su cijene nešto veće, ali ne toliko kakav je slučaj sa takvim smještajem u Hrvatskoj, gdje četveročlana porodica ne može provesti sedam dana u hotel bez 3.000 KM. U Crnoj Gori se sedam dana u hotelu može provesti za oko 1.000 eura ili 2.000 maraka.

Plaža

Plaže su dobre u Crnoj Gori, posebno u Budvi. Set dvije ležaljke i suncobran na običnim mjestima se kreće od 15 do 20 eura, na onim ekskluzivnim od 25 do 30 eura.

Gužve trenutno na plažama nema, svako ima svoju privatnost, što je veoma dobro. U julu i augustu će biti veće gužve, ali dovoljno mjesta za sve. tako su nam rekli, vlasnici hotela s kojima smo razgovarali.

Hit ponuda

Moramo naglasiti da Crnogorci imaju hit ponudu. Ovako glasi – kupite kilogram, dva mesa za roštilj, dali ćevape ili pljeskavice, pa i kotlete i pileća krilca i sve vam to u marketu uredno ispeku na roštilju.

Ponudu smo u BiH i Hrvatskoj viđali u mesnicama i pojedinim restoranima, ali se u tržnim centrima širom regiona nije mogla naći. Barem što mi znamo. Crnogorci, inače, uvijek vole biti prvi.

Cijene u kafićima

Kafa na običnim mjestima se kreće od 1.50 do 1.70 euro, do 3 eura je na ekskluzivnim lokacijama. Coca-Cola i ostala gazirana pića se kreću od 2.50 do 4.50 eura.

U Crnoj Gori ne smijete biti gladni – hrane ima na svakom uglu. Cijena hambugera se kreće od 4 eura pa nadalje. Ćevapi i pljeskavice su nešto skuplji (7 eura). Piletina u lepinji se kreće od 2 do 2.50 eura. Pristupačne cijene su u tržnim centrima i tu se ispalti kupovati voće i povrće.

Vožnja taxijem je jeftina. Diskoteke su počele raditi, ali su još uvijek prazne. Biznismeni su naveli da su cijene skočile u odnosu na prošlu godinu, ali se tokom sezone neće mijenjati.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79