Milica Ristović – Krstić (N1)
Hitne izmjene Zakona o mjeriteljstvu zbog propusta u dodjeli poslova

Hitne izmjene Zakona o mjeriteljstvu zbog propusta u dodjeli poslova


Nakon godišnjih odmora, zastupnici su uputili prvi zahtjev ministrima, tražeći izmjene Zakona o mjeriteljstvu u roku od tri mjeseca.

Većinom glasova, usvojen je izvještaj Komisije za borbu protiv korupcije o javnom saslušanju direktorice Instituta za mjeriteljstvo, Milice Ristović-Krstić, zbog propusta u dodjeli poslova privatnim kompanijama.

Predsjedavajući Komisije, Branislav Borenović, naglasio je potrebu za izmjenama zakona kako bi se spriječila zloupotreba u postupku mjerenja gledanosti medija, te najavio prosljeđivanje dokumentacije nadležnom tužilaštvu zbog mogućih elemenata korupcije.

“Da se traži da se u roku od 90 dana od strane Vijeća ministara dostave izmjene i dopune Zakona o metrologiji u kojem se precizirao rad Savjeta za metrologiju i ukinula jedna vrsta samovolje aktuelene direktorice jedne institucije, koja je vrlo važna u procesu mjerenja gledanosti u kojem se na godišnjem nivou radi o sredstvima preko 40 miliona maraka na godišnjem nivou”, kazao je Borenović.

Radom direktorice Instituta Ristović – Krstić u narednom periodu bi se trebalo baviti i nadležno tužilaštvo, jer će mu biti proslijeđena sva dokumentacija u kojoj, tvrdi Borenović, postoje elementi potencijelne korupcije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija