Hitni sastanak zbog ubistva policajca u FMUP-u, najavljena i sjednica Vlade KS

Niko od nadležnih ne želi potvrditi informacije da je Gačić viđen na području Hadžića u blizini kasarne Ušivak

U zgradi Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova održava se hitni sastanak rukovodilaca policijskih agencija nakon večerašnjeg ubistva pripadnika FUP-a Mahira Begića koji je radio na osiguranju objekta te policijske agencije u Suhodolu u Tarčinu. Na licu mjesta bili su federalni ministar Aljoša Čampara, zamjenik direktora FUP-a Ensad Korman, policijski komesar Mevludin Halilović, ministar MUP-a Admir Katica kao i premijer KS Edin Forto. Još uvijek traje uviđaj na licu mjesta kojim rukovodi tužilac Tužilaštva KS.

Na sastanku će biti utvrđen plan pronalaska počinioca, a sumnja se da je policajca ubio bjegunac Edin Gačić koji je u ponedjeljak ujutro u Podorašcu ubio Sauda Sultanića.

Gačić je naoružan i opasan, a za njim tragaju policijske agencije. Niko od nadležnih ne želi potvrditi informacije da je Gačić viđen na području Hadžića u blizini kasarne Ušivak.

Preminuli policajac imao je više povreda, a Hitna pomoć po dolasku je proglasila smrt. Njegovo tijelo pronašao je kolega koji je došao u smjenu.

U nedjelju u 11 sati bit će održana hitna sjednica Vlade KS.

Kako me teta (medicinska sestra) u 06:30h sa oteklinom veličine buhtle otpilila kući!!!

 

Fokus

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79