Hladne učionice u školama u Sanskom Mostu!

Hladnije vrijeme u našoj zemlji ne znači i početak grijne sezone. Svake godine brojni su problemi koji uzrokuju hladne prostorije, najčešće učionice.

Tako je i u Unsko-sanskom kantonu.

Uglavnom zbog javnih nabavki koje su zbog brojnih žalbi prolongirane.

Najkompliciranija situacija je u Mješovitoj srednjoj školi i Gimnaziji u Sanskom Mostu. Naime, ove dvije škole nastavu slušaju u istoj zgradi i imaju problem već 25 godina zato što se griju zajedno sa sportskom dvoranom i onda gotovo svake godine kasni grijanje.

Ove godine je Vlada USK-a izdvojila 80.000 KM kako bi se kupila peć i osiguralo samostalno grijanje za ove dvije zgrade i tu je, ustvari, nastao problem jer je dobavljač kasnio sa isporukom same peći.

U petak je oko 630 učenika ove škole odlučilo da ne želi više da sluša nastavu u hladnim učionicama i obustavljena je nastava, a za danas je Uprava škole trebala da osigura održavanje nastave u prostorijama osnovnih škola ove općine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79