Hoće li Banjalučani do proljeća na referendum za opoziv Stanivukovića?

Zakon je predvidio realokaciju sredstava u 2024. za 2023. godinu i to ćemo uraditi, ali rebalans budžeta u 2024. za 2023. nije moguće izvršiti i to je stvar krivične odgovornosti. Ako je Stanivuković počinio krivičnu odgovornost za koju prijeti kazna od tri godine zatvora, ja neću uvesti niti sebe, niti odbornike u takvu vrstu posla, pogotovo ne zato što je on potrošio taj novac.

Rekao je ovo Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Komentarišući proteste nezadovoljnih građana poručio da se građani obraćaju svakoj mogućoj instituciji zato što ne znaju ko je kriv, jer gradonačelnik dezavuiše i u javnost plasira neistine da je u 2024. godini moguće izvršiti rebalans budžeta za 2023. godinu.

–Mogu slobodno reći da ne priča istinu, laže, priča neistine samo da bi zbunio javnost  i tražio krivicu i odgovornost od odbornika Skupštine grada, što mu nije prvi put, a vjerujem ni posljednji. Gradonačelnik je potrošio 3,5 miliona KM na ono što nije predviđeno budžetom, a određenim kategorijama kao što su Centar za socijalni rad, poljoprivredni proizvođači nisu isplaćene obaveze – poručio je Ninković za Banjaluka.net.

Zaključuje da Stanivukoviću opoziv uvijek “visi nad glavom”, te ne isključuje mogućnost da se to pitanje pokrene na narednoj redovnoj sjednici  Skupštine grada, predviđene krajem januara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79