Hoće li biti zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije?

Dobri bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije veoma su važni za obje države, ali i cijelu regiju.

Ovo je istaknuto na sastancima Elmedina Konakovića, ministra spoljnih poslova BiH koji je u Beogradu razgovarao sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, Anom Brnabić, premijerom te Tanjom Mišović, ministrom za evropske integracije Srbije.

“Potencijali i šanse koje imaju BiH i Srbija su velike, i pokazano je zajedničko interesovanje da upravo realizacija konkretnih projekata bude ono što će se u narednom periodu staviti u fokus”, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova BiH.

U saopštenju se ističe da je Konaković izrazio svoje vjerovanje da se radom nadležnih institucija može ostvariti konstruktivan dijalog i otvoriti prostor za unapređenje odnosa koji će biti od koristi za život građana obje države, te da su stabilnost, sigurnost i ekonomski napredak u interesu i BiH i Srbije.

“Kazao je da je važno održavati institucionalnu saradnju, odnosno saradnju na nivou državnih institucija, te je shodno tome  dogovoreno da se u narednom periodu razmotri mogućnost održavanja  zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije”, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova BiH.

U toku dana, Konaković bi se trebao sastati i sa Ivicom Dačićem, prvim potpredsjednikom Vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Republike Srbije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79