Hoće li brigu o dječaku čiji su roditelji i sestra poginuli u nesreći, preuzeti njegova tetka?

U saobraćajnoj nesreći koja se jučer rano dogodila kod Sarajeva, život su izgubili Almir Brkić, njegova supruga Lamija i kćerka, dok je sin povrijeđen i van životne opasnosti.

Kako smo jutros objavili, Almira Brkića, koji je bio član kućnog savjeta zgrade u kojoj je živio, spominju po dobru. Jedan od komšija je ekipi Hayat kazao da je to bila porodica za primjer. Nije želio komentarisati priče koje kruže ovim naseljem, a po kojima je navodno Sarajevogas jučer rano ujutro zbog curenja plina intervenisao u njihovom stanu.

Navodno je, kako se priča, u vratima stana ostao ključ, pa je Almir zamolio jednog od komšija da provjeri plin i zaključa stan.

Nakon nesreće, policija je u stanu obavila uviđaj. Po okončanju istog, stan je zapečačen zbog sprovođenja detaljnije istage, odnosno prikupljanja dokaza. Niko još zvanično nije potvrdio da je policija u stanu pronašla pismo koje je navodno ostavio Almir.

U stanu Almira Brkića pronađeno pismo?

Prema nezavaničnim informacijama, na mjestu nesreće nije bilo tragova kočenja, što je još više zainteresiralo istražne organe pod kojim okolnostima i kako je došlo do stravične nesreće.

Izvor blizak portalu Hayat kaže da dječak od jučer neprestano plače, doziva roditelje i sestru. Uz dječaka je od jučer u bolnici najbliža rodbina, a danas bi ga trebali posjetiti i predstavnici Osnovne škole ‘Zahid Baručija’ iz Vogošće, kao i škole u kojoj je radio njegov otac Almir. Brigu o dječaku, kako saznajemo, vjerovatno će preuzeti njegova tetka.

Dženaza bi se najvjerovatnije trebala obaviti u ponedjeljak. S obzirom na tom da je Almir sa Sokoca, a njegova supruga Lamija iz Fojnice, rodbina će odlučit gdje će biti ukopani.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79