Hoće li država BiH reagovati? Vulin: Proces ujedinjenja RS i Srbije je počeo!

Aleksandar Vulin jučer je učestvovao na skupu u Banjoj Luci. S obzirom da je poznato kako Vulin govori ono što Vučić ne smije, ali na čemu predano radi, ni njegove riječi ne treba uzimati neozbiljno, nego kao jasno upozorenmje.

U izjavi za RTRS kazao je kako RS mora da opstane, ali da mora biti sa Srbijom, te da Srbija mora biti uz RS. Dodao je kako smatra da se najavljena rezolucija o Srebrenici neće odnositi samo na Republiku Srpsku, nego na sve Srbe gdje god da oni žive, i ne samo na oni koji su sada živi, nego na sve generacije koje će doći.

“Upravo, zato ovo ne smijemo da dozvolimo”, poručio je Vulin.

Srbi su jedinstven narod i upravo tako nas doživljavaju i naši neprijatelji,zašto bi se mi onda ponašali drugačije pitao je Vulin, a odmah potom dao i svoj odgovor.

“Strašna je sama ideja da jedna Njemačka nekoga optužuje za genocid. Od svih zemalja na svijetu, poslije dva svjetska rata u kojima je stradalo više od 80 miliona ljudi, oni nekoga optužuju za genocid. Optužuju Srbe koji su dva puta bili žrtve genocida upravo od njih i onih koji su ih podržavali”, rekao je Vulin.

Naglasio je da se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik hrabro bori da očuva Republiku Srpsku.

“On u tome i uspjeva, upravo zato što ima podršku naroda koji ga je prepoznao kao lidera. Njega narod slijedi, podržava i u tome je njegova snaga. Mi nemamo naftu, nuklearno oružje, ali imamo ljude”, poručio je Vulin u izjavi za RTRS.

Prema njegovim riječima, “Dodik hrabro podnosi i lične sankcije i sve što se dešava i njegovoj porodici”.

“Kako možete da objasnite da ste vlast ili opozicija, u odnosu na rezoluciju o genocidu po kojoj će vaš narod biti genocidan? Kako možete da objasnite da niste danas ovdje. Ne znam kako bilo ko ko se bavi politikom u Srbiji može da objasni da nije ovdje ili da ne podržava skup “Srpska te zove”. Ne može. Ili ćemo biti zajedno ili nas neće biti”, poručio je Vulin.

Smatra da će se to jedinstvo i pokazati na vaskršnjem saboru koji predstoji.

“Inicijativa predsjednika Srbije Aleksandra Vučića je nešto što svaki Srbim treba da podrži. Vučić i jeste predsjednik svih Srba i kao predsjednik svih Srba nas je i pozvao da budemo na jednom mjestu istog dana, ali i da imamo jednu ideju i zajedničku borbu za tu ideju. Ujedinjenje je ono što će se desiti. Proces ujedinjenja je započeo i ne može se više zasutaviti”, poručio je Vulin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79