Hoće li Grad Tuzla uskoro ‘dobiti’ komunalnu policiju?!

Na sjednici Gradskog vijeća Tuzla, održanoj 30.06.2021.godine, u ime Kluba vijećnika SDP-a Tuzla, vijećnica Merima Softić Sprečić i vijećnici Anel Ibeljić, Miodrag Tanasilović i Alen Ovčina, uputili su Inicijativu o mogućnosti otklanjanja zakonske prepreke radi formiranja komunalne policije Grada Tuzla.

˝Nažalost, svjedoci smo svakodnevnih ispada pojedinaca koji svojim bezobzirnim i vandalskim ponašanjem uništavaju našu zajedničku javnu imovinu, nekulturno se ponašaju i poduzimaju niz devijantnih ponašanja koja prolaze nekažnjeno. Tako, imamo priliku vidjeti uništene sprave na dječijim igralištima, uništen urbani mobilijar, nepropisno parkiranje na zelenim površinama, stvaranje divljih deponija, bacanje otpadaka i smeća na prostorima koja za to nisu predviđena i još mnogo toga˝, istakao je vijećnik Ibeljić.

S obzirom na navedeno, vijećnici SDP-a u Gradskom vijeću Tuzla su mišljenja da bi bilo veoma korisno i društveno opravdano formiranje komunalne policije Grada Tuzla čiji bi komunalno-inspekcijski nadzor mogao obuhvatati vršenje komunalno-inspekcijskog pregleda u svrhu održavanja komunalnog i drugog propisom uređenog reda, vršenje kontrole nad primjenom propisa iz oblasti komunalnih djelatnosti, preduzimanje mjera i radnji, praćenje i izvršavanje naloženih mjera

˝Zato smo uputili Inicijativu nadležnoj službi za dostavljanje informacija o mogućnosti otklanjanja zakonskih prepreka radi formiranja komunalne policije Grada Tuzla˝, napisao je Ibeljić na društvenoj mreži Facebook.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79