Hoće li građani Sarajeva ostati bez gradskog prijevoza?

Radnici KJKP Gradskog saobraćaja (GRAS) Sarajevo platu nisu dobili već dva mjeseca. Račun ove firme je i dalje blokiran, a radnički neposluh zaposlenika postaje sve izglednija opcija.

Kako je Amir Mumunović, predsjednik Sindikata GRAS-a rekao za Radio Sarajevo, promjene preko vikenda se nisu desile. Ne znaju tačno ni kada bi odluka o sudbini preduzeća mogla biti donijeta, ali nadaju se da će to biti u narednim danima.

“Da vidimo dokle smo i šta smo”, napomenuo je Muminović.

Podsjetimo, račun ovog preduzeća je i dalje blokiran.

Kako je Mumunović ranije potvrdio za naš portal, kaže da je problem u banci. Tačnije, ostao je da se riješi administrativni dio posla.

Sve više zaposlenika ove firme je na bolovanju jer ne mogu izdržati pritisak bez plate.

Izloženi su i pritisku putnika zbog nedostatka vozila.

“Ako nam nestane nafte, isključe nam struju jer je nismo platili, bit će obustava. Isto će se desiti i ako veliki broj uposlenika ode na bolovanje. Ali, sve je više zagovornika koji pozivaju na radnički neposluh“, pojasnio je Muminović prije dva dana.

U ovom slučaju, taj neposluh bi bio neizvršavanje radnih zadataka, odnosno, obustava javnog prijevoza u glavnom bh. gradu.

Očigledno je da će sljedeći radni dani biti presudni za ovo preduzeće, ali i za građane Sarajeva koji svaki dan koriste ova vozila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79