Hoće li HNK dobiti vlast? Nakon Trojke HDZ danas pregovara sa SDA

Foto: Pixabay

U Mostaru će se danas sastati predstavnici HDZ i SDA iz Hercegovačko-neretvanskog kantona te nakon niza neformalnih i kafanskih razgovora u prostorijama skupštine zvanično pregovarati o formiranju vlasti u tom kantonu, potvrđeno je za Klix.ba.

Lider Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Stjepan Bošković čija stranka kontrolni paket za formiranje vlasti sa 11 ruku i vodi glavne pregovore je za ovaj portal kazao da je sastanak zakazan za 11 sati, nakon čega će biti situacija u tom kantonu mnogo jasnija.

On se jučer sastao i s predstavnicima trojke koju čine SDP, NiP i DF, nakon čega je rekao da je mnogo toga s njima usklađeno, te da je ostalo malo detalje koje trebaju “izbrusiti do kraja”.

  • Mi jesmo opredijeljeni da idemo po vertikali od Vijeća ministara BiH i Federacije BiH, da to bude vlast koja po vertikali funkcionira. Ali ne možemo isključiti SDA i njihov kapacitet u Skupštini od sedam ruku, tako da moramo s njima razgovarati. Rekli smo da ćemo sa svima razgovarati i stvarati što širu koaliciju-rekao Bošković nakon jučerašnjih pregovora.

Naglasio je da su svima predstavili svoj program i dali ponudu, te da će vidjeti kakve će odgovore dobiti i istaknuo, “Ko bude imao političke hrabrosti i mudrosti bit će u vlasti”.

Bošković kaže kako će u petak biti jasno s kim će formirati vlast i vjeruje da se će se iduće sedmice konstituirati nova Vlade HNK.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79