Hoće li Lidl konačno kupiti Dom penzionera u Nedžarićima?

Za kupovinu Doma penzionera “Nedžarići” u Sarajevu stigle su tri ponude. Potvrdili su to za Klix.ba u Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje, koji prodaje objekt. Kao najozbiljniji kupac do sad se pominjao trgovački div Lidl.

U PIO-u tu informaciju u ovome momentu nisu mogli potvrditi. Više informacija trebalo bi biti poznato naredne sedmice.

 

“U ponedjeljak je otvaranje ponuda, no, ono što mogu reći za sada jest da smo primili tri ponude za kupovinu Doma umirovljenika te očekujemo da će prodaja biti realizirana. Druge detalje u ovom trenutku ne mogu iznositi”, kazao nam je Tomislav Kvesić iz Ureda za odnose s javnošću Zavoda PIO.

Dom penzionera u Nedžarićima (Foto: T. S./Klix.ba)
Dom penzionera u Nedžarićima (Foto: T. S./Klix.ba)

Početna cijena devastiranih objekata od 16.086 metara kvadratnih i 17.611 hvadrata zemljišta na kojem se nalazi bila je 10.364.140 KM.

Zavod je do sada više puta pokušavao prodati Dom penzionera na atraktivnoj lokaciji u Sarajevu, ali ponude nisu uspješne. U međuvremenu, nejmački trgovački lanac počeo je proces ulčaska na tržište BiH i trenutno je u potrazi za lokacijama širom zemlje.

Prema našim saznanjima, Lidl je bio zainteresiran za ovu loakciju i tokom prethodnog poziva, ali su zakasnili s dostavljanjem ponude, tako da je očekivano da to urade ovoga puta.

Osim u Sarajevu, Lidl je registrirao poslovnice u Banjoj Luci i Brčkom, a osim što su u potrazi za loakcijama za objekte, njemački gigant radi i na zapošljavanju te je već angažovao određene radnike iz drugih trgovačkih centara piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79