Hoće li Sud u Strassbourgu donijeti pravdu u slučaju nane Fate

Nana Fata Orlović, povratnica u selo Konjević Polje kod Bratunca na svoje ognjište se vratila pet godina nakon završetka rata u Bosni i Hercegovini, a već 12 godina vodi pravnu bitku sa vlastima zbog nelegalno sagrađene pravoslavne crkve u njenom dvorištu.

Novinar Salih Brkić već 19 godina prati njenu priču, a za dokumentarac o njenom slučaju dobio je i specijalno priznanje Tuzla film festivala.

On je odlučio da na svom Facebook profilu objavi kratki dokumentarni film o nani Fati i njenoj borbi, o kojoj trenutno odlučuje i Sud za ljudska prava u Strazburu.

Novinar Salih Brkić kazao je da će u narednom periodu nastavljati objavljivati detalje priče nane Fate.

– Sve dokument do dokumenta. Sa lica mjesta. Golgotu nane Fate Orlović nudim ovim filmom i sudijama u Strazburu da se neoborivim dokazima uvjere koliko je nana Fata u pravu kada traži uklanjanje inat – crkve i povrat svoje imovine – napisao je na Facebooku Salih Brkić.

Gepostet von Salih Brkic am Sonntag, 24. März 2019

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments